Així vam restaurar una caravana abandonada del 76 en un bar mòbil.

Trobar una caravana per reformar no és gens fàcil. Vam estar molts mesos buscant i preguntant a coneguts, visitant llocs de venda de segona mà i caravanings físics… Vam veure moltíssimes caravanes que ens agradaven però o no estaven en venda o no tenien papers i estaven destrossades. Però finalment vam trobar la que seria la Tarambana, ho vam tenir clar des del primer moment que la vam veure.

No recordem en quin moment ens va passar pel cap comprar una caravana i fer-la servir com a barra de bar. Suposem que és per tota la dedicació al món de la restauració i el resultat de moltes hores darrere d’una barra.

Tenim un àlbum ple de fotos de caravanes durant gran part del 2017. La veritat és que hi ha caravanes per avorrir (a la venda i que s’ajustessin al que estàvem buscant, menys), la majoria per anar de càmping són fantàstiques, però per utilitzar-la com barra de bar amb rodes no serveix qualsevol, i algunes que ens agradaven necessitaven força reparació o no tenien els papers per poder circular legalment.

Algunes fotos de la restauració i evolució de la Caravana

Aquí veuràs algunes fotos per fer-te una idea del procés de restauració. Encara estem recopilant fotos i vídeos que anirem pujant. Però ja et fas una idea de com ho rebentem tot i comencem a muntar la barra.

Aquesta primera foto és més important del que sembla. Encara que no convida a remolcar la caravana i emportar-te-la, no ho van pensar així els mossos. Van decidir que dues setmanes era suficient per tenir una caravana aparcada al mig del carrer.

Se la van emportar i va estar unes hores al desguace.

El següent, t’ho pots imaginar. Primer paga i després te la pots emportar. I així va ser, i això ens va obligar a trobar un local on guardar-la.

Vam trobar un per la zona i vam poder donar-li un sostre. Vam netejar el necessari per poder muntar una zona de taller i vam començar a restaurar-la.

Aquí va ser quan vam arribar al local, així estava la caravana quan la vam comprar.

Ara tocava començar a treure les coses que no necessitàvem com el llit o el moble de cuina, de moment no volíem servir creps, sinó cubates.

El primer després de treure tot allò de dins tocava marcar la zona per la qual tallaríem la finestra principal. Allà per on podríem atendre la gent.

Després de foradar la part del davant tocava treballar el marc de la finestra i començar amb les barres de dins. Ja et fas una idea de com estava l’interior.

Primer vam fer el que teníem clar, que era la finestra frontal i després ens vam posar amb les parets i el terra. Això ens va costar més, pensa que la caravana és relativament fràgil, és fusta de fa uns quants anys.

El primer error va ser arrencar el paper de paret pensant que sortiria alguna meravella de sota, i òbviament va sortir més fusta, com a capes molt fines. Després la vam tapar amb una altra planxa de fusta i va ser més tard quan vam decidir pintar-la de color verd oliva.

Aquí més planxa i la primera barra petita lateral.

(estem buscant fotos de quan muntem la barra principal, aniran aquí)

Anem amb fotos que es pugui veure algun canvi.

Aquí ja havíem muntat les tres barres, després d’envernissar-les, ens vam posar amb la construcció de les portes dels armaris.

A la dreta una foto més avançada, però encara no estava decorada ni pintada per dins. (aquí posarem més fotos)

Viatgem una mica en el temps… i

La tarambana com està en aquest moment.

Sabem que sempre hi ha detalls per millorar i coses per arreglar, però això és part del viatge.

Qui sap, potser la veus d’aquí a un temps i ha canviat de color, podria ser.

Bé, si has arribat fins aquí et mereixes una bona cervesa o potser prefereixes que te la servim nosaltres a la teva propera festa.

Si és així pots fer el teu primer pas aquí

Sino també pots seguir llegint el blog.

Si vols saber els nostres preus, conèixer una mica més el que fem i saber si aquest format és o no per tu, apunta el teu email aquí, és gratis.

Que no t’agrada? et dones de baixa que també és gratis.